Hardhout Lasersnijden

Met hardhout wordt over het algemeen het hout van loofbomen bedoeld. Denk bijvoorbeeld aan esdoorns, eiken,- beuken,- appel,- kersen,- en notenbomen. De term hardhout zegt niet automatisch iets over de hardheid van het hout. Echter wordt de term in de praktijk wel gebruikt voor de hardere en duurzamere houtsoorten. Woodlaser is gespecialiseerd in het bewerken van hardhout materialen. Dit doen wij door middel van lasersnijden en lasergraveren.

Eigenschappen hardhout

Hardhout is afkomstig van loofbomen. Loofbomen groeien minder snel dan naaldbomen, zoals de den en spar. Hierdoor is hardhout compacter en duurzamer dan naaldbomen (zacht hout). Zo gaat eikenhout circa 15 tot 25 jaar mee.

Meer informatie over hardhout en zachthout lees je in onze blog: “verschil hardhout en zachthout“.

hardhout-snijden-graveren-woodlaser

Toepassingen

Hardhout kan buiten worden toegepast. Bijvoorbeeld voor constructies, boten of diverse tuintoepassingen. Om de levensduur te verlengen kun je het met olie behandelen.

Ook is hardhout binnen toepasbaar. Zo kun je het gebruiken als meubilair, vloeren en drempels.

Lasersnijden & graveren van hardhout zoals Massief Eiken en Acia

Hoogwaardig hout is te lasersnijden in verschillende diktes. Er zijn verschillende massieve houtsoorten die we kunnen snijden. De dikte is afhankelijk van het soort hout.

Waarom Hardhout lasersnijden of graveren?

Het lasersnijden en lasergraveren van Hardhout brengen vele voordelen met zich mee. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om afbeeldingen en reliëfs van hoge resolutie te lasergraveren. Daarnaast gaat zowel het lasergraveren als lasersnijden van hout heel snel en uiterst nauwkeurig. Het nauwkeurig lasersnijden van motieven is daardoor geen enkel probleem. Andere voordelen van het lasersnijden en lasergraveren van hout zijn:

  • Het lasersnijden kan met vrijwel radiusvrije contouren. (0.1 millimeter).
  • Het lasersnijden gaat contactloos. Hierdoor heb je minder kans op breuken en snijfouten.
  • Splintervrije snijkanten waardoor er geen nabewerking nodig is.
  • Tijdens het lasersnijden heb je weinig materiaalverlies.
  • Lasersnijden en lasergraveren is snel en efficiënt.

Vragen? Prijsindicatie nodig?

Woodlaser levert diensten uitsluitend aan de zakelijke markt. Wilt u een offerte aanvragen of heeft u een vraag over een bepaalde uitdaging? Neem contact met ons op en wij zullen vrijblijvend binnen 24 uur contact met u opnemen.

  • Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandstypen: ai, clk, cdr, cdt, cgm, cmx, csl, des, dwg, dxf, emf, fmw, gem, pat, pdf, pct, plt, svg, svgz, wmf, wpg, jpg, png, jpeg, gif, Max. bestandsgrootte: 10 MB.