Waarmee kunnen we u van dienst zijn?

Bij Woodlaser bieden wij diverse diensten aan op het gebied van houtbewerking. Zo is het bij ons mogelijk om hout te lasersnijden, lasergraveren, frezen of te printen. Deze bewerkingsmethodes zijn uiteraard ook met elkaar te combineren. Hieronder leest u meer over de inhoud van onze diensten. Ook kunt u informatie vinden over welke soorten hout wij aanbieden op onze “houtsoorten” pagina.

Hout lasersnijden

Het lasersnijden van hout is een efficiënte en precieze 2D bewerkingsmethode, waarbij de laser snel en accuraat over het hout heen gaat.

In vergelijking met frezen heeft lasersnijden het voordeel dat er geen afwijking in de binnenhoeken van het materiaal zit. Bij frezen zit er namelijk wél een afwijking in. Dit komt, omdat een frees een rond gereedschap is. Hierdoor is een gefreesde hoek niet recht, maar resulteert dit in een afgeronde hoek.

Frezen van hout

Frezen is de ideale oplossing wanneer het hout te dik is om te lasersnijden of als je 3D bewerkingen in het hout wilt laten verwerken.

Hout printen

Het printen op hout gaat sneller dan het graveren van hout. Met onze printmachine kunnen wij grote en kleine afbeeldingen en teksten fullcolour op hout printen.

Hout graveren

Het voordeel van hout graveren is dat het permanenter is dan printen. Tijdens het graveren lasert de lasermachine een deel uit het hout. Hierdoor ontstaat er een diepteverschil in de oppervlakte van het hout. Een gravure is dus zowel zichtbaar als voelbaar.