Hout Frezen

Hout Frezen is één van onze specialiteiten. Wij frezen verschillende soorten hout in allerlei afmetingen. Bij Woodlaser werken wij met de meeste bekende houtsoorten zoals MDF, Multiplex, Hardhout en Bamboe. Uiteraard zijn ook andere houtsoorten mogelijk zoals Fineer, kurk, spaanplaat en nog veel meer.

Wij frezen hout voor diverse branches en industrieën. Zo kunt u denken aan de decor- en standbouw, de kunstbranche, speelgoedbranche, jachtbouw en de meubel- en interieur industrie. Ons werk loopt uiteen van simpele platen contouren tot complexe 3D houten mallen.

Welke bewerkingen zijn mogelijk tijdens het frezen?

Waar je bij lasersnijden beperkt bent in het 2D bewerken, is dit bij het frezen niet het geval. Frezen maakt namelijk 3D bewerken mogelijk. Zo kun je met een frees randfrezen, graveerfrezen of doorfrezen.

Verschil randfrezen, graveerfrezen en doorfrezen

Bij het randfrezen wordt de rand van het hout bewerkt. Tijdens het graveerfrezen wordt de toplaag van het hout aangetast, waardoor er een gravure ontstaat. Wanneer je gaat doorfrezen gaat de frees volledig door het materiaal heen.

Uiteraard is dit aanpasbaar, zodat je ook kunt frezen zonder dat het compleet door het hout heen gaat (3D). Het graveer,- rand,- en doorfrezen is bovendien ook met elkaar te combineren.

Wanneer hout frezen en wanneer lasersnijden?

Wanneer kies je voor het frezen en wanneer voor het lasersnijden van hout? Je kiest voor het lasersnijden van hout wanneer je kleine, gedetailleerde bewerkingen in het hout wilt hebben. Daarnaast kan een laser een volledig rechte binnenhoek in het materiaal bewerken. Dit is niet mogelijk bij het frezen van hout.

Bij het lasersnijden van hout moet er rekening gehouden worden met de dikte. Wanneer het hout te dik is om te lasersnijden, kun je kiezen voor frezen. Een andere reden om te kiezen voor frezen is als je graag 3D bewerkingen in het hout wilt hebben.

Eén nadeel van frezen is dat binnenhoeken van 90˚ niet volledig recht zijn. Dit komt, omdat een frees een rond gereedschap is. Hierdoor heb je te maken met een minimale radius afwijking. Dit houdt in dat binnenhoeken bij bewerking lichtelijk zijn afgerond.

Waarom Hout Frezen bij Woodlaser?

Bij Woodlaser kun je het lasersnijden en lasergraveren combineren met frezen. Dit maakt Woodlaser uniek. Door deze combinatie kunnen we completere aanvragen behandelen. We beschikken zowel over een portaalfrees als een verticale bewerkingsmachine, waardoor de mogelijkheden zeer uitgebreid zijn.

Woodlaser levert maatwerk. Iedere klant heeft een andere behoefte en iedere aanvraag verschilt van elkaar. Het leuke aan ons vak is dat we bijna voor iedere vraag een oplossing hebben.

Wat zijn uw wensen? Laat het ons weten en we stemmen graag de mogelijkheden met u af. De voordelen op een rij;

 • Onze machines zijn in staat zeer nauwkeurig te frezen
 • Grote volumes met dezelfde precisie
 • Verschillende afmetingen en materialen
 • Frezen combineren met lasersnijden en lasergraveren

Voor welke industrieën frezen wij o.a?

 • Jachtbouw
 • Interieur wereld
 • Meubelbouw
 • Decorbouw
 • Standbouw
 • Kunst sector
 • Speelgoed industrie

Vragen? Prijsindicatie nodig?

Woodlaser levert diensten uitsluitend aan de zakelijke markt. Wilt u een offerte aanvragen of heeft u een vraag over een bepaalde uitdaging? Neem contact met ons op en wij zullen vrijblijvend binnen 24 uur contact met u opnemen.

 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: ai, clk, cdr, cdt, cgm, cmx, csl, des, dwg, dxf, emf, fmw, gem, pat, pdf, pct, plt, svg, svgz, wmf, wpg, jpg, png, jpeg, gif, Max. bestandsgrootte: 10 MB.