HOUT LASERSNIJDEN

Hout lasersnijden is één van onze specialiteiten. Deze techniek is nog relatief nieuw, maar wordt een steeds populairdere optie binnen de zakelijke markt. Het is een flexibele vorm van hout bewerken waarbij veel mogelijk is. Van maatwerk tot aan bewerkingen in grote aantallen. Het is allemaal uitvoerbaar bij Woodlaser.

Voordelen van hout lasersnijden

Er zijn meerdere pluspunten verbonden aan het laten lasersnijden van hout. Ten eerste is een laserstraal erg dun waardoor het materiaal een minimale warmte-beïnvloeding ervaart. Doordat een laser dus zeer fijn snijdt in het materiaal, zorgt dit voor minimaal materiaalverlies. Hierdoor kan het restmateriaal makkelijker worden hergebruikt. Dit maakt dat wij duurzaam en efficiënt hout kunnen bewerken. Bovendien kan een laserkop vrij en snel bewegen. Het heeft dus een grote vormvrijheid waardoor het snijden van complexe contouren geen enkel probleem is. Andere voordelen van het lasersnijden van hout zijn:

  • Sneller in vergelijking met andere methodes
  • Er kan preciezer gewerkt worden
  • Flexibeler qua vormen die gemaakt kunnen worden
  • Duurzaam en efficiënt
  • Geschikt voor grote en kleine oppervlakken
  • Gladde snede zonder splintervorming

hout lasersnijden

Waarom hout laser snijden

Hout lasersnijden is de meest precieze en flexibele manier om hout te bewerken. Voor bedrijven is er meer mogelijk dan ooit. De kans op fouten en minder gladde sneden is bovendien kleiner. Dat zorgt ervoor dat exact maatwerk sneller en efficiënter uitgevoerd kan worden. Dit levert uitstekende resultaten op. Hierdoor kunnen wij ieder bedrijf de juiste oplossing bieden.

Hout laseren voor de zakelijke markt

Het laten lasersnijden van hout is voor de zakelijke markt een interessante optie. Aan de hand van een laser kan er precies gewerkt worden, waardoor complexere vormen mogelijk zijn. Dit kan een goede optie zijn voor bedrijven in de meubelindustrie, jachtbouw, modelbouw, interieurwereld en diverse andere industrieën. Woodlaser helpt u hier graag bij. Via onze site kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Naast het lasersnijden van hout kunt u ook bij ons terecht voor diverse andere bewerkingen. Denk bijvoorbeeld aan het lasergraveren van hout.

Voorbeelden van lasergesneden hout

Wij kunnen meerdere soorten hout snijden met een laser. Dit doen wij voor diverse branches. Zo lasersnijden wij onder andere binnen- en buitenreclame, relatiegeschenken, wegwijzers en schaalmodellen van hout. Een aantal voorbeelden van lasergesneden en graveerde houtproducten vind u op de producten pagina.

populier multiplex

Welk hout is geschikt voor lasersnijden

Voor het lasersnijden van hout heeft u ruime keuze uit diverse houtsoorten zoals Hardhout, Hoogwaardig hout, MDF, Berkenmultiplex, Bamboe en Fineer. Andere mogelijkheden zijn:

Elke houtsoort heeft zijn eigen voor- en nadelen. Op de houtsoorten pagina vind u meer informatie over de eigenschappen per houtsoort. Heeft u specifieke wensen en wilt u graag advies? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Kosten hout lasersnijden

De kosten voor het lasersnijden van hout verschilt. De prijs is namelijk afhankelijk van het soort hout, de dikte van het hout, de grootte van het product en de soort bewerking. Neem daarom voor een prijsindicatie gerust contact op met Woodlaser.

Hout lasersnijden en graveren

Woodlaser levert maatwerk. Ieder bedrijf heeft een andere behoefte en iedere aanvraag verschilt weer enorm van elkaar. Het leuke aan ons vak is dat we bijna voor iedere vraag een oplossing hebben. Ter inspiratie hebben we op deze pagina een aantal branches aangekaart waarvoor Woodlaser producten en oplossingen levert. Neem gerust een kijkje en neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Relatiegeschenken

populier multiplex

Maakindustrie

Interieurdesign

Schaalmodellen

Reclame- uitingen

Vragen? Prijsindicatie nodig?

Woodlaser levert diensten uitsluitend aan de zakelijke markt. Wilt u een offerte aanvragen of heeft u een vraag over een bepaalde uitdaging? Neem contact met ons op en wij zullen vrijblijvend binnen 24 uur contact met u opnemen.

  • Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandstypen: ai, clk, cdr, cdt, cgm, cmx, csl, des, dwg, dxf, emf, fmw, gem, pat, pdf, pct, plt, svg, svgz, wmf, wpg, jpg, png, jpeg, gif, Max. bestandsgrootte: 10 MB.