Berkenmultiplex Lasersnijden

Berkenmultiplex is een verzamelnaam voor het hout dat geleverd wordt door boomsoorten van het geslacht Berk. In Nederland en België is Berkenmultiplex vooral bekend als hout dat afkomstig is van de ruwe en zachte berk. Deze houtsoort is ingevoerd vanuit Scandinavië, oftewel het Baltische gebied en Rusland. Bij Woodlaser kunnen wij Berken bewerken door middel van lasersnijden of lasergraveren.

Lasersnijden & graveren van Berken

Berkenmultiplex of Berken is zeer geschikt om te lasergraveren. Berken is naast het lasergraveren ook prima te lasersnijden. Dit is mogelijk tot een maximale dikte van 9 millimeter .

Waarom Berken hout lasersnijden of graveren?

Het lasersnijden en lasergraveren van Berken brengt vele voordelen met zich mee. Lasersnijden gaat namelijk niet alleen uiterst nauwkeurig, maar het is ook nog eens snel en efficiënt. Hierdoor is er na bewerking weinig materiaalverlies. Het lasersnijden van hout is dus duurzamer dan andere bewerkingsmethodes. Bovendien heb je tijdens het lasersnijden minder kans op breukfouten en snijfouten. Dit komt omdat het lasersnijden contactloos gebeurt. Dit zijn echter niet de enigste voordelen. Daarom hebben wij hieronder nog een aantal voordelen van het lasersnijden en lasergraveren van hout voor u opgesomt:

  • Extreem fijne en vrijwel radiusvrije contouren is mogelijk tijdens het lasersnijden
  • Het lasergraveren van afbeeldingen en reliëfs van hoge resolutie is mogelijk
  • Motieven worden nauwkeurig lasergesneden
  • Splintervrije snijkanten
  • Geen nabewerking nodig

Meer informatie over het bewerken van Berkenmultiplex lees je in onze blog: “Berkenmultiplex bewerken“.

Vragen? Prijsindicatie nodig?

Woodlaser levert diensten uitsluitend aan de zakelijke markt. Wilt u een offerte aanvragen of heeft u een vraag over een bepaalde uitdaging? Neem contact met ons op en wij zullen vrijblijvend binnen 24 uur contact met u opnemen.

  • Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandstypen: ai, clk, cdr, cdt, cgm, cmx, csl, des, dwg, dxf, emf, fmw, gem, pat, pdf, pct, plt, svg, svgz, wmf, wpg, jpg, png, jpeg, gif, Max. bestandsgrootte: 10 MB.