Populier Multiplex Lasersnijden 

Populier Multiplex en triplex zijn plaatvormige composietmaterialen die opgebouwd zijn uit een oneven aantal houtfineerlagen die kruiselings op elkaar verlijmd worden. Oorspronkelijk werd de benaming Triplex enkel gebruikt voor platen met drie lagen. Multiplex werd daarentegen gebruikt voor de benoeming van platen met vijf of meer lagen. Wil je Triplex laten bewerken? Neem dan een kijkje op onze “Triplex lasersnijden” pagina.

Waarom kiezen voor populieren multiplex?

De zachte, warme en natuurlijke uitstraling van populieren multiplex is één van de belangrijkste factoren. Dit maakt het een uitstekende materiaalkeuze bij projecten, waarbij uitstraling voorop staat. Een ander bekend voordeel van populier multiplex is dat het bijna niet kromtrekt. Dit komt door de haaks op elkaar verlijmde lagen.

Als laatste is populieren multiplex voordeliger dan andere multiplex platen, omdat de populier een snelgroeiende boom is. Hierdoor is deze multiplex goedkoper dan bijvoorbeeld de berken variant.

Lichtgewicht en sterke multiplex

Populieren multiplex is de minst zware soort multiplex. Dit maakt het ideaal voor projecten, waarbij een laag gewicht van belang is. Tevens is deze multiplex een sterk plaatmateriaal en zeer geschikt voor toepassingen, waarbij het uiterlijk belangrijk is. Vanwege de verlijming en de houtsoort is deze plaat echter niet geschikt voor buiten of vochtige ruimtes.

Graveren van populieren multiplex

Populieren multiplex heeft van nature een lichtbruine kleur en is zeer geschikt om te graveren. De zacht uitziende nerf geeft een rustige achtergrond aan de gravering.

Populieren multiplex is namelijk homogeen, wat betekent dat de samenstelling van de plaat consistent is. Hierdoor is het niet nodig om rekening te houden met knoesten en nerven.

Lasersnijden van populieren multiplex

Tot een dikte van 18 mm is deze multiplex ook uitstekend te snijden met een laser.

Waarom multiplex laseren of graveren?

  • Snel en efficiënt
  • Uiterst nauwkeurig
  • Weinig materiaal verlies
  • Laserstraal is slechts 0,1 millimeter dik
  • Splintervrije snijkanten, dus geen nabewerking nodig

HEB JE VRAGEN OF EEN PRIJSINDICATIE NODIG?

Woodlaser levert diensten uitsluitend aan de zakelijke markt. Wil je een offerte aanvragen of heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op.

  • Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandstypen: ai, clk, cdr, cdt, cgm, cmx, csl, des, dwg, dxf, emf, fmw, gem, pat, pdf, pct, plt, svg, svgz, wmf, wpg, jpg, png, jpeg, gif, Max. bestandsgrootte: 10 MB.