Logo in Hout Graveren

Woodlaser graveert dagelijks logo’s in hout. Bedrijven door heel Nederland en België willen hun bedrijfslogo graveren in hout om als geschenk hun relaties mee te verrassen, hun kantoor aan te kleden of als marketing doeleinde. De foto’s uit deze projectcase zijn een voorbeeld van een gegraveerd logo dat we onlangs hebben geproduceerd.

Omdat er zoveel verschillende houtsoorten beschikbaar zijn, is het een van de meest populaire materialen geworden om met een laser te graveren en te snijden. De mogelijkheden rondom het graveren van houten materialen zijn eindeloos. U kunt het niet alleen graveren, maar u kunt ook door de meeste soorten of hout snijden tot 3/4″. Het beste hout voor lasergraveren hangt af van het project dat u van plan bent uit te voeren.

Welke houtsoort Graveren?

In tegenstelling tot papier, waarvan je de kleur gemakkelijk kunt manipuleren, verandert de basiskleur van een lasergeëtst houten product niet. De basiskleur volgt altijd de kleur van het hout. Daarom is het van groot belang om rekening te houden met de kleur van het hout om een ​​uitstekend resultaat te bereiken.

Let bij het controleren van de houtkleur op donker hout. Donkerder hout verdoezelt meestal de laseretstekens, waardoor gegraveerde foto’s of tekst moeilijk te zien of te herkennen zijn. Lichter hout ontwikkelt daarentegen een donkere en diepe verbranding bij het etsen, waardoor u goed gedefinieerde markeringen krijgt voor optimaal zicht.

Kies hout met minimale strepen

Hoewel strepen op hout er geweldig uitzien op meubels, worden ze een afleiding voor gegraveerde foto’s. Houten striping kan snel de gravure van elk detail beroven. Kies bij het winkelen voor hout voor lasergraveren er een met minimale strepen en een gladde, consistente korrel.

Kies de beste houtsoorten

Er zijn veel houtsoorten beschikbaar voor lasergraveren, sommige zijn geschikter dan andere.

Alder Graveren

Dit hout doorstaat alle tests. Het heeft een lichte kleur, heeft een soepele textuur en heeft minimale strepen. Maak van Alder uw topkeuze voor lasergraveerprojecten.

Kersenhout graveren

Een blond kersenhout heeft een hoog harsgehalte en is meestal licht van kleur. Hoewel het veel strepen oplevert, is cherry nog steeds een uitstekende keuze voor veel laseretsprojecten.

Maple graveren

Dit is een uitstekend hout voor het graveren van foto’s. Het heeft lichte strepen, brandt meestal donker en is licht van kleur.

Waarom Woodlaser inschakelen voor het graveren van hout?

Naast het bepalen van het beste hout voor lasergraveren, vraagt ​​u zich misschien ook af wat de beste lasergraveerder is voor hout. Je weet waarschijnlijk al dat er duizenden lasermachines op de markt zijn, elk met hun eigen voordelen. Maar waarin onderscheidt Woodlaser zich voor het graveren van hout?

  • Lasersnijden van extreem fijne, vrijwel radiusvrije contouren mogelijk
  • Lasersnijden en graveren in een arbeidsgang
  • Delicate snijkanten zonder het materiaal te beschadigen
  • Minder breuk- en snijfouten, omdat het lasersnijden contactloos gebeurt
  • Splintervrije snijkanten – geen nabewerking nodig
  • Contrastrijke lasergravures in een hoge resolutie
  • Snel en efficiënt

Meer inspiratie nodig?

Bent u op zoek naar inspiratie voor het laser graveren of lasersnijden van houten materialen? Bekijk rustig onderstaande projectcases. Indien u vragen heeft, schroom dan niet en neem gerust contact op met onze klantenservice.