71% van hout uit duurzaam beheerde bossen

Houtondernemingen importeren steeds meer duurzaam hout. Het afgelopen jaar kwam 71 procent van de houtimport uit duurzaam beheerde bossen, meldde de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Houtondernemingen (VVNH) donderdag.

Afgelopen jaar was nog 63 procent van het geïmporteerde hout duurzaam. Het is de bedoeling dat dit aandeel de komende jaren oploopt naar 85 procent.

De houtondernemingen die aangesloten zijn bij de brancheorganisatie, importeerden in dit jaar met elkaar iets minder dan 2,5 miljoen kubieke meter hout. Dat is zo’n 70 procent van de totale houtimport in Nederland.

Woodlaser herkent zichzelf in trend

Voor het creëren van een duurzame toekomst voor de volgende generatie is het cruciaal om te blijven innoveren. Dat is wat wij bij Woodlaser maar al te goed beseffen. Daarom zijn wij continu aan het bekijken hoe wij nog beter houten halffabricaten kunnen fabriceren. We staan dan ook open voor samenwerkingen en zoeken duurzame oplossingen dichtbij huis. Inmiddels hebben wij al meerdere nationale en internationale bedrijven weten te overtuigen van onze kennis en kunde.

Laat u inspireren door recentelijk opgeleverde projecten